Wat maakt een zoekwoorden onderzoek zo belangrijk?

Veel mensen die eigenaar zijn van een webshop of er aan denken om een webwinkel op te richten denken dat de shop zelf bepalend is voor het potentieel succes dat ze kan behalen. Eigenlijk is dat niet zo. Uiteraard is het belangrijk om gebruik te maken van een kwalitatief en gebruiksvriendelijk systeem, maar er is meer. In principe kan je als eigenaar van de webshop op tal van verschillende manieren de evolutie in de juiste richting sturen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het laten schrijven van SEO teksten en wat bovendien te denken van het regelmatig toevoegen van nieuwe content door middel van een blog? Het zijn stuk voor stuk zaken die een cruciale meerwaarde kunnen betekenen voor je webwinkel, maar waarvoor eigenlijk altijd een zoekwoorden onderzoek is vereist. Hoe dit onderzoek precies in z’n werk gaat en waarom het nu precies zo belangrijk is vertellen we je graag in dit artikel.

Waarom een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren?

Het laten uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek wordt vaak over het hoofd gezien omdat mensen zich niet bewust zijn van de noodzaak van een dergelijk onderzoek. We overdrijven echter niet wanneer we zeggen dat het succes van een webwinkel hier zomaar afhankelijk van kan zijn. Een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren zorgt er namelijk voor dat je perfect op de hoogte bent van de belangrijkste woorden waar door jouw doelgroep op wordt gezocht. Deze informatie is bijzonder bruikbaar omdat ze bijvoorbeeld kan worden aangewend bij het schrijven van SEO teksten.

Bij het opstellen van dergelijke teksten is het namelijk van groot belang om de juiste zoekwoorden terug te laten komen in het artikel. Alleen op deze manier is het immers mogelijk om het best te scoren op precies die zoekwoorden die voor jouw webwinkel en de pagina in kwestie het belangrijkst zijn. Zonder een voorafgaand zoekwoorden onderzoek loop je immers het risico om de verkeerde zoekwoorden te gebruiken in de teksten waardoor een niet onbelangrijk potentieel verloren gaat.

Een zoekwoorden onderzoek vergt geen extra investering

Een zoekwoorden onderzoek maakt het aldus mogelijk om met de belangrijkste zoektermen zo hoog mogelijk te scoren in de zoekresultaten. Dat brengt een extra interessant voordeel met zich mee. Veel mensen die eigenaar zijn van een webwinkel dienen immers verplicht iedere maand opnieuw een groot budget te voorzien voor het financieren van met name hun Google Adwords campagne. Dit budget kan je perfect uitsparen door het laten schrijven van SEO teksten op basis van zoekwoorden die werden bepaald door een voorafgaand zoekwoorden onderzoek. Een dergelijk zoekwoorden onderzoek vergt op geen enkele wijze een extra investering, niet op korte alsook niet op lange termijn.

Impact van zoekwoorden onderzoek meten

Wanneer je uiteindelijk beslist om een zoekwoorden onderzoek uit te voeren is het steeds belangrijk om de impact te meten die het onderzoek evenals de aanpassingen aan je webwinkel hebben gehad. Dit is eveneens een niet onbelangrijk voordeel. Bij heel veel investeringen die worden gedaan is het niet of nauwelijks mogelijk om de impact van die investering te meten of op te volgen. Dat is wel zo bij een zoekwoorden onderzoek. Wanneer de content is aangepast aan de resultaten van het onderzoek kan je door middel van bijvoorbeeld Google Analytics nagenoeg meteen de impact meten. Op die manier weet je uitstekend waar je moet bijsturen om jouw webshop terug op de rails en in de juiste richting te krijgen. Ook dit is alvast een uitstekende reden om een zoekwoorden onderzoek uit te laten voeren.

Voordelen van een zoekwoorden onderzoek

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat het laten uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek zeer veel interessante voordelen met zich meebrengt. Deze voordelen hebben niet uitsluitend betrekking tot het potentieel waar een dergelijk onderzoek over beschikt. We hebben alle voordelen die een zoekwoorden onderzoek met zich meebrengt hoe dan ook nog even op overzichtelijke wijze voor jou op een rijtje gezet:

  1. Bepalen van de belangrijkste zoekwoorden voor de verschillende pagina’s die onderdeel uitmaken van jouw webwinkel.
  2. Op meest efficiënte wijze inspelen op de zoekopdrachten die door jouw klanten worden uitgevoerd.
  3. De noodzaak van een hoog marketing budget in de kiem smoren door blijvende sterke posities in de organische zoekresultaten.
  4. De impact van het zoekwoorden onderzoek is perfect meetbaar waardoor je in principe tot in het oneindige door kan gaan met het perfectionaliseren.

Bovenstaande voordelen zullen zonder enige twijfel voor iedere webshop een enorme meerwaarde creëren. Bovendien is het absoluut niet noodzakelijk om als eigenaar van een webshop rekening te houden met een hoge investering voor het laten uitvoeren van een dergelijk onderzoek, in tegendeel. Wij van Molders Media kunnen een dergelijk onderzoek perfect voor jou uitvoeren zonder dat je daarvoor torenhoge kosten dient te vrezen.

Zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren

Vroeger was het perfect mogelijk om gewoon algemene teksten te schrijven die vervolgens op je webwinkel toegevoegd konden worden. Dat kan vandaag de dag natuurlijk nog steeds, maar de kans dat je daar echt gunstige resultaten mee zal weten te behalen is bijzonder klein, om maar niet te zeggen onmogelijk. Een zoekwoorden onderzoek wordt dan ook werkelijk door iedere expert aangeraden en wel om verschillende redenen. Alleen door middel van een dergelijk onderzoek is het namelijk tot in detail mogelijk om te achterhalen welke zoekwoorden niet alleen voor je webshop in het algemeen, maar ook voor bepaalde pagina’s van cruciaal belang zijn. Deze zoekwoorden vervolgens op gepaste wijze in de SEO teksten gaan toepassen zal altijd een positief effect hebben op de ranking van je webshop evenals de belangrijkste pagina’s.

Een zoekwoorden onderzoek klinkt natuurlijk bijzonder indrukwekkend en complex waardoor veel mensen die eigenaar zijn van een startende webshop hier liever hun handen niet aan verbranden. Ondanks de wat dure benaming is het evenwel absoluut niet zo dat het laten uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek je altijd handenvol geld moet kosten, in tegendeel. De ervaren mensen van Molders Media zijn uitstekend in staat om een dergelijk onderzoek op zeer efficiënte wijze uit te voeren waardoor je nooit stil moet blijven staan bij echt hoge kosten. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je er zeker van zijn dat de teksten in je webshop zijn opgebouwd rond de juiste en belangrijkste zoekwoorden? Twijfel dan niet langer en kies er voor om een zoekwoorden onderzoek te laten uitvoeren voor Molders Media!

Stefan is een echte Google specialist met alle certificeringen in de pocket! Tevens is hij de eigenaar van Molders Media en staat bekend om zijn SEO en SEA skills.

 

Meer blogberichten

Bekijk alle blogs