Een SEO webshop, gegarandeerd de beste ranking

Er komt behoorlijk wat kijken bij het realiseren van een SEO webshop. Heel veel mensen die een eigen webshop willen oprichten en lanceren pakken het op dit vlak helaas nog steeds verkeerd aan waardoor hun online business nooit het maximale uit diens potentieel zal weten te halen. Dat is uiteraard bijzonder jammer, want je zal als eigenaar heel wat tijd, moeite en ook geld investeren in de toekomst van je webshop. Als dan het beoogde resultaat niet kan worden behaald zorgt dat uiteraard voor de nodige teleurstelling. Dat hoeft evenwel gelukkig niet altijd zo te zijn. Door gebruik te maken van een SEO webshop zoals SEOshop zorg je er namelijk voor dat je meteen over een uitstekende basis beschikt met een subliem potentieel voor de toekomst.

Het belang van een solide basis

Veel mensen die een eigen webshop op de wereld los willen laten slaan de plank eigenlijk al vanaf het begin mis. De eerste belangrijke keuze welke je namelijk dient te maken heeft betrekking tot het systeem dat zal worden gebruikt. Er zijn tegenwoordig op de markt verschillende webshop systemen terug te vinden, maar lang niet al deze systemen hebben alles in huis om een optimale vindbaarheid in de zoekmachines te garanderen. Wij van Molders Media hebben er omwille van deze reden voor gekozen om webshops voor onze klanten te ontwikkelen op basis van het SEOshop platform. Dit platform staat er zoals de naam reeds laat vermoeden om bekend over een zeer solide basis te beschikken en dat niet alleen wanneer het aankomt op vlak van zoekmachine optimalisatie. Ook op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid heeft dit systeem immers heel wat moois in huis.

De verschillende aspecten van een SEO webshop

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat een solide, technische basis van bijzonder groot belang is voor wat een SEO webshop betreft. Het spreekt evenwel voor zich dat deze technische aspecten niet de enige factor zijn die een bepalende rol kunnen spelen in de indexering van jouw webshop. Er is namelijk pas sprake van een echte SEO webshop op het ogenblik dat deze aan alle SEO vereisten tegemoet komt. Dit betekent niet uitsluitend dat er gebruik moet worden gemaakt van een kwalitatief SEO webshop platform, daarnaast moet er eveneens speciale aandacht worden besteed aan de on- en off page SEO aspecten. Denk hierbij in het bijzonder aan kwalitatieve content die de indexering van jouw online business een aanzienlijk duwtje in de rug kan geven. Wanneer je voor jouw webshop op zoek bent naar een geschikte partner op vlak van zoekmachine optimalisatie kunnen wij je van Molders Media in ieder geval zonder probleem verder helpen.

Content is king

Het is ondertussen een cliché zo oud als de straat, maar het is er wel één die tegenwoordig misschien wel meer dan ooit in het verleden staat als een huis. Een SEO webshop mag nog op technisch vlak zo goed in elkaar steken, wanneer de content het laat afweten zal je merken dat de indexering in de zoekresultaten alles behalve optimaal zal zijn. Vroeger volstond het vaak om gewoon wat tekst op je homepagina te knallen waardoor je gelijk op een degelijke plaats kwam te staan in de zoekresultaten. Tegenwoordig kan je hier alleen nog maar van dromen. Het ontwikkelen van kwalitatieve, interessante en op correcte wijze opgebouwde content is vandaag de dag werkelijk alles. Dergelijke content moet er niet alleen voor zorgen dat mensen via verschillende kanalen jouw SEO webshop binnen kunnen komen, daarnaast vormt ze ook nog eens de basis voor het linkbuilding profiel van je webshop. Het mag dan ook duidelijk zijn, op technisch vlak over een correcte SEO webshop beschikken is tegenwoordig dan wel cruciaal, maar absoluut niet meer voldoende.

Een gebruiksvriendelijke SEO webshop

Bij het uitkiezen van het webshop platform waar je gebruik van gaat maken is het uiteraard zo dat je niet alleen maar rekening zal willen houden met de eigenschappen op vlak van zoekmachine optimalisatie. Een SEO webshop moet namelijk niet alleen goed vindbaar zijn in de zoekresultaten, daarnaast dient ze voor de beheerder er van ook nog eens gebruiksvriendelijk te zijn. Ook dat is geen enkel probleem wanneer je er voor kiest om een SEO webshop te laten bouwen op basis van het SEOshop platform. Ondanks de ongelofelijke hoeveelheid aan mogelijkheden waar dit platform over beschikt is het immers zo dat ze bijzonder gebruiksvriendelijk is waardoor werkelijk iedereen er mee aan de slag kan. Het zelf beheren van jouw SEO webshop wordt op deze manier werkelijk kinderspel!

SEA als vervanging voor een SEO webshop?

Voor velen die een nieuwe webshop wensen op te starten is het zo dat het laten ontwikkelen van een complete SEO webshop een beetje verloren geld lijkt. Zij zien in SEA dan ook het perfecte en bovendien veel efficiëntere alternatief voor een SEO webshop, maar klopt dit ook? Absoluut niet. Hoe interessant SEA ook mag zijn (het kan wel degelijk helpen om snel het klantenbestand van je webshop behoorlijk uit te breiden), in principe zal je altijd het vizier willen richten op de toekomst. Dan komt de beschikking hebben over een SEO webshop goed van pas. Alleen op deze manier kan je namelijk op een zeker ogenblik een dergelijke positie in de organische zoekresultaten bereiken dat SEA en de daaraan verbonden kosten overbodig worden. SEA kan en mag dan ook echt nooit aanzien worden als een alternatief voor zoekmachine optimalisatie.

Een SEO webshop laten realiseren door Molders Media

Er zijn bij het realiseren van een echte SEO webshop zoveel verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden dat je er bijna van zou gaan duizelen. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om niet alleen het ontwikkelen, maar ook het opvolgen van de aspecten op vlak van zoekmachine optimalisatie van een webshop uit te besteden aan een professionele en ervaren partij. Wij van Molders Media kunnen voor onze klanten een uitstekende SEO webshop ontwikkelen op basis van SEOshop waarmee je meteen een voorsprong hebt op eventuele andere, startende concurrenten. Door een SEO webshop te laten ontwikkelen door Molders Media beschikt jouw online business immers meteen over die basis die het nodig heeft om in de toekomst een uitstekende ranking te behalen in de organische zoekresultaten van bijvoorbeeld de zoekmachine Google. Bovendien zijn wij van Molders Media SEOshop / Lightspeed eCom partner wat er voor zorgt dat wij uitstekend geplaatst zijn om voor jou een echt optimale SEO webshop te realiseren.

Stefan is een echte Google specialist met alle certificeringen in de pocket! Tevens is hij de eigenaar van Molders Media en staat bekend om zijn SEO en SEA skills.

 

Meer blogberichten

Bekijk alle blogs